Training

Stal Maarse is een zeer ervaren trainer van dressuur,- spring en eventing paarden. 
Alsmede het trainen en voorbrengen van hengsten en merrie’s voor keuringen en verrichtingsexamens en IBOP testen.  Jarenlange ervaring heeft geleid tot vele mooie overwinningen en goedkeuringen van verschillende hengsten bij binnen en buitenlandse stamboeken.

Beleren

Belangrijk onderdeel van ons bedrijf is het beleren en zadelmak maken van paarden en pony’s. Ervaring bij het goed inrijden van jonge paarden en pony’s is zeer belangrijk. Rust en doorzettingsvermogen alsmede kennis van zaken zijn essentieel om een paard een goede start te geven bij een carrière als sport- of recreatiepaard.

Met een goede en rustige start zal een onbeleerd paard of pony braaf en eerlijk onder het zadel lopen.

Te vaak krijgen wij nog paarden aangeboden waar men heeft geprobeerd “het zelf te doen”. Helaas pakt dit in vele gevallen niet goed uit. Bij deze paarden zal de tijd die nodig is, om de vertrouwensband tussen paard en ruiter weer op te bouwen, vele malen langer zijn. Voorkom problemen en geef uw paard een goede start, wij hebben veel expertise in huis om deze start te geven. Als het paard of pony ver genoeg gevorderd is om weer naar huis te worden meegenomen, krijgt de ruiter bij ons in de laatste week nog extra begeleiding om thuis verder te kunnen gaan werken met het paard.

Corrigeren

Als u met uw paard toch problemen tegen komt die u niet zelf kunt oplossen, dan bent u ook bij ons aan het goede adres. In overleg wordt na een korte probeer periode een stappen plan uitgestippeld om tot een oplossing van de problemen te komen. En om te voorkomen dat deze problemen weer terug komen.

Stal Maarse heeft een jaren lange ervaring met het trainen van paarden voor allerlei keuringen. Van KWPN tot Arabier en van Fries tot NRPS. Zowel merriekeuringen alsook hengstenkeuringen worden met paarden van vele klanten jaarlijks bezocht. In de loop der jaren zijn zeer vele nationale en internationale successen behaald.